Ai spatiul si resursele  financiare necesare si vrei sa te apuci imediat de treaba? Te putem ajuta noi ca sa scurtezi timpul de asteptare si sa eviti lupta cu birocratia. ATENTIE: nu este permisa demararea activitatii inainte de obtinerea autorizatiei de mediu!!!

Descopera cum poti sa obtii autorizatia de mediu pentru o Spalatorie Auto
Simplu. Eficient. Fara costuri mari!

Informatiile din aceasta pagina sunt utile antreprenorilor care doresc sa afle cerintele legale pentru functionarea unei spalatorii auto din punct de vedere mediu. Lamurim ce este autorizatia de mediu, ce activitati necesita autorizare prealabila la agentia judeteana pentru protectia mediului cu focus pe codul CAEN al spalatoriei auto, care sunt etapele autorizarii si cateva precizari bine de stiut inainte de a porni la drum. Sunt informatii pe care am constatat ca antreprenorii romani nu le cunosc sau nu le inteleg si pornesc afacerea cu riscul unor amenzi foarte mari coroborate cu suspendarea activitati pana la conformare.
Daca esti un antreprenor care doreste sa se ocupe personal de autorizarea unei spalatorii auto, informatiile de pe aceasta pagina sunt foarte utile pentru a te orienta in varietatea de legi din domeniul protectiei mediului aplicabile in cazul unei spalatorii auto. Vei sti in linii mari ce ai de facut si unde sa cauti informatiile detaliate.
Daca esti un antreprenor care doreste sa afle in linii mari cam ce ar fi de facut pentru ca ulterior sa apeleze la ajutor calificat vei gasi foarte utila orientarea pe care o oferim in acest articol. Mai mult, la finalul paginii avem si o propunere foarte avantajoasa, menita sa te ajute sa eviti lupta cu birocratia!
Asadar, sa incepem:

1. Ce este Autorizatia de Mediu ?

Consultanta pentru autorizatie de mediu spalatorie auto - EnviroCons

Autorizatia de mediu este un act emis pentru supravegherea activitatilor si propune facilitarea respectarii cerintelor de mediu, avand ca principal scop reducerea impactului asupra mediului al activitatilor din comert si industrie si protejarea mediul inconjurator prin stabilirea cadrului de functionare si a obligatiilor legale.

!!! Autorizatia de mediu se emite cu conditii speciale impuse titularului de activitate, iar nerespectarea acestora poate duce la suspendarea autorizatiei, iar pe perioada suspendarii este interzisa desfasurarea activitatii.

Baza legala:

 • Ordonanța de urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului cu modificările și completările ulterioare;
 • Ordin nr. 1798 /2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu;
 • Ordinul nr. 1171/2018 pentru aprobarea Procedurii pentru aplicarea vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu;
 • Ordinul nr. 1150/2020 privind aprobarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu

2. Este necesara autorizatie de mediu pentru spalatorii auto?

Obtinere autorizatii mediu spalatorii auto - EnviroCons
 • Autorizatia de mediu este necesara numai daca activitatea desfasurata  are impact asupra mediului inconjurator. Lista acestor activitati poate fi consultata in Anexa 1 la O.M. 1798/2007 iar codul  CAEN 4520 este prezent in lista
 • Daca corelam codul CAEN si cu aspectele mentionate la rubrica obligatii in acelasi act normativ, se va deduce in mod cert necesitatea pentru obtinere autorizatie de mediu in cazul unei spalatorii auto.
 • Activitatea unei spalatorii auto este considerata o activitate cu impact de mediu intrucat, printre altele, se foloseste o cantitate insemnata din resursa naturala de apa, se folosesc detergenti si alte substante (chiar daca sunt ecologice), se deverseaza cantitati mari de lichide cu continut de substante diverse in reteaua de canalizare sau intr-o fosa vidanjabila

3. Autorizatia de Mediu - 3 precizari ... bine de stiut

EnviroCons - Consultanta pentru autorizatie de mediu spalatorie auto
 • Pentru obtinerea autorizatiei de mediu a unei spalatorii auto (locatie noua sau locatie la care se schimba destinatia, in unele cazuri specifice) este necesar si obtinerea prealabila a unui acord de mediu, tot de la Agentia pentru Protectia Mediului. 
 • Pentru obtinerea autorizatiei de mediu, in functie de localizare si de vecinatati, este posibil sa fie solicitate si o serie de alte document, avize sau autorizatii complementare de la AN Apele Romane, DSP, DSV, ISU, etc 
 • Emiterea autorizatiei de mediu necesita intocmirea si depunerea unei documentatii  la APM care cuprinde, printre altele: acte societate, cerere, fisa prezentare, plan amplasament/situatie,  copii contracte, etc plus cele cerute ulterior, in completare, de agentie.
 • Termenul de eliberare a autorizaţiei de mediu este de maximum 90 de zile lucrătoare de la data depunerii documentaţiei COMPLETE.

4. Etape pentru eliberarea autorizatiei de mediu la o Spalatorie Auto

EnviroCons - Checklist ptr Autorizatie de Mediu

Autorizatia de Mediu - etape

 • Dupa depunerea dosarului, inspectorul APM alocat analizeaza documentatia transmisa.
 • Se stabileste, de comun acord cu inspectorul APM, vizita pe amplasament in vederea verificarii  conditiilor de desfasurare a activitatii, dotarile si celelalte informatii declarate in fisa de prezentare depusa.
 • Ulterior, inspectorul intocmeste un proces verbal de conformitate sau neconformitate. Se pot solicita documente in completare, daca este necesar.
 • Dupa ce dosarul se considera complet si verificat inspectorul APM demareaza procedura de emitere a Autorizatiei de mediu.
 • A.P.M. publica decizia de emitere a autorizatiei si, daca nu sunt contestatii, autorizatia se emite in maxim 30 zile lucratoare de la data publicarii deciziei.
Scurta prezentare informativa se incheie aici. Am explicat ce este autorizatia de mediu, am lamurit faptul ca o spalatorie auto necesita autorizare la mediu pentru a-si desfasura activitatea, am prezentat etapele principale in procesul de autorizare precum si cateva informatii importante a fi stiute inca de la inceputul procesului.
In speranta ca informatia este considerata utila, invitam antreprenorii care doresc sa continuie demersurile pe cont propriu sa ia in considerare propunerea noastra de la Pasul 1 de mai jos, pentru a salva timp si resursa inutila.
Pentru antreprenorii care inteleg avantajele externalizarii serviciilor de specialitate, prezentam in cele ce urmeaza activitatile pe care le putem presta in numele lor si costurile aferente (atentie - promotie valabila doar luna aceasta!!!)

Iata cum putem incepe

Pasul 1:

 • Semnam un contract cadru in conditiile comerciale propuse mai jos la Pas 1, fara obligatii de a continua cu Pas 2 si/sau 3
 • Consultantul alocat te contacteaza pentru a cere informatiile preliminare 
 • Analizam activitatile concrete ce urmeaza a fi desfasurate, locatia si vecinatatile punctului de lucru pentru a identifica toate  implicatiile de mediu 
 • De asemenea, identificam daca sunt necesare si documente, avize, aprobari de la alte autoritati locale (ex: aviz DSP, acord ape uzate, etc) sau acord de mediu
 • Iti raspundem la intrebari si lamurim toate neclaritatile.
 • Iti transmitem o informare cu pasii de urmat si documentele necesare.
 • Decizi daca lucrezi in continuare cu noi
 • Am gandit o varianta de colaborare cu o etapa preliminara pentru a oferi o solutie partiala antreprenorilor care doresc sa se ocupe personal  de autorizare dar doresc totusi sa fie ghidati la inceput pentru a castiga timp si a nu cheltui bani in mod inutil.
 • Acest serviciu are un tarif menit sa acopere costurile cu salarizarea consultantilor pentru timpul de lucru alocat acestei consultari initiale si  NU se plateste in cazul in care se contracteaza obtinerea autorizatiei de mediu.

Iata cu ce te putem ajuta in continuare

Pasul 2 si/sau Pasul 3

 • Intocmim toata documentatia, o depunem spre analiza si aprobare si, ulterior, facem demersurile necesare pana la obtinerea acordului de mediu, daca este cazul, si/sau emiterea autorizatiei de mediu
 • Pregatim o documentatie completa astfel incat vizita pe amplasament sa fie … o simpla formalitate
 • Te ajutam/indrumam sa rezolvi neconformitatile, daca este cazul
 • Publicam anuntul pentru emiterea autorizatiei
 • Mentinem legatura permanenta cu autoritatile pana la emiterea autorizatiei de mediu
 • Iti comunicam masurile ce trebuiesc implementate dupa autorizare si factorii de monitorizare impusi prin noua autorizatie de mediu a spalatoriei auto precum si raportarile ce vor trebui facute periodic

Pas 1

Contractare si consultanta preliminara

Semnam un contract cadru, cerem informatiile preliminare, raspundem la intrebari, facem clarificari si transmitem o informare cu pasii de urmat si documentele necesare.

Tarif 180 lei+TVA

Pas 2

Obtinere acord de mediu

Pregatim memoriul tehnic si celelalte documente necesare obtinerii acordului de mediu. Raspundem la clarificarile cerute de APM.

Tarif 1200 lei+TVA

facturabil in 2 transe egale

Pas 3

Obtinere autorizatie de mediu

Intocmim fisa de prezentare, alcatuim si depunem dosarul. Facem toate demersurile pana la emiterea autorizatie de mediu.

Tarif 1200 lei+TVA

facturabil in 2 transe egale

 • Tariful perceput pentru consultanta preliminara la Pasul 1 se deduce din valoarea mentionata la Pasul 2/Pasul 3 daca se contracteaza cel putin unul din aceste servicii  
 • Tariful perceput pentru ambele servicii mentionate la Pasul 2 si la Pasul 3, contractate impreuna de pe aceasta pagina, este de 2000 lei+TVA , facturabil in 2 transe egale
 • Pentru optimizare costuri furnizor & beneficiar, am gandit un serviciu care nu implica deplasarea consultantilor pe teren; asiguram tot suportul de la distanta si garantam succesul
 • Tarifele mentionate sunt valabile doar luna aceasta si pot fi accesate numai de pe aceasta pagina inclusa in campania de promovare 

Evita "lupta cu birocratia" si obtine in timp util autorizatia de mediu a spalatoriei auto. Apeleaza la specialisti!

Trimite acum formularul de comanda si contracteaza-ne la un tarif imbatabil

ATENTIE: dupa obtinerea autorizatiei de mediu, o spalatorie auto va primi cateva obligatii de monitorizare a unor parametri de mediu. Nerespectarea acestor obligatii poate atrage amenzi sau chiar ... SUSPENDAREA ACTIVITATII. Iata cateva dintre ele:

Instruirea personalului, plan de masuri pentru conformare, proceduri de lucru, monitorizari periodice la factorii de mediu, raportari specifice catre autoritati (efectuate periodic si la timp), etc

Iata care sunt etapele de implementare pe care le aplicam la clientii nostri pentru care am obtinut autorizarea unei spalatorii auto:

Puteti sa contati pe noi si pe viitor, an dupa an:

 • Propunem si facem revizuiri de autorizatie atunci cand apar modificari in activitatile cu impact de mediu desfasurate in spalatoria auto (ex: schimbare utilaje).
 • Facem toate demersurile, in timp util, pentru obtinerea vizei anuale, fara a periclita desfasurarea activitati si fara  riscul de suspendare a activitatii datorita expirarii autorizatiei de mediu a spalatoriei auto!
 • Tariful perceput pentru aceasta consultanta preliminara este de 180 lei+TVA
 •  Aceasta suma se deduce din valoarea finala daca se continua colaborarea pentru obtinerea acordului de mediu si/sau a autorizatiei de mediu a spalatoriei auto, conform celor de mai jos

Oferta limitata - 15% discount - Cere o oferta personalizata acum

Daca vrei sa ai spalatoria auto autorizata in timp util

Cauti o solutie completa pentru Protectia Mediului?

Descopera ce facem noi mai bine

Putem sa oferim solutiile optime de mediu oricarei afaceri pentru ca ne implicam in cunoasterea proceselor interne si avem experienta ampla in multiple domenii (generare, colectare, raportare, fond de mediu, etc)

Intra in contact rapid cu noi folosind metoda ta preferata de comunicare:

Telefon – 0790 559 995