Tot ce trebuie sa stii pentru obtinere autorizatie de mediu spalatorie auto – ce este, cine are nevoie si de ce, cum se poate obtine usor.

Obtinere Autorizatie de Mediu Spalatorie Auto
Simplu. Eficient. Fara batai de cap!

Sa lamurim mai intai 2 intrebari intalnite foarte des in legatura cu autorizatia de mediu a unei spalatorii auto:

Ce este Autorizatia de Mediu ?
Este necesara autorizatie de mediu pentru spalatorie auto?

Cum se obtine autorizatia de mediu - by EnviroCons
Obtinere autorizatii mediu spalatorii auto - EnviroCons

Autorizatia de Mediu - baza legala

 • Ordonanța de urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului cu modificările și completările ulterioare;
 • Ordin nr. 1798 /2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu;
 • Ordinul nr. 1171/2018 pentru aprobarea Procedurii pentru aplicarea vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu;
 • Ordinul nr. 1150/2020 privind aprobarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu

Autorizatia de Mediu - explicatii la obiect

 • Autorizatia de mediu este un act emis pentru supravegherea activitatilor si propune facilitarea respectarii cerintelor de mediu, avand ca principal scop reducerea impactului asupra mediului al activitatilor din comert si industrie si protejarea mediul inconjurator prin stabilirea cadrului de functionare si a obligatiilor legale.
 • Autorizatia de mediu se emite in functie de activitatea desfasurata pentru ca doar tipurile de activitati care pot avea un impact asupra mediului inconjurator necesita autorizare d.p.d.v. mediu. Daca se verifica lista codurilor CAEN autorizabile din Anexa 1 la O.M. 1798/2007 , si se coreleaza cu aspectele mentionate la rubrica obligatii in acelasi act normativ, se va descoperi in mod cert necesitatea pentru obtinere autorizatie de mediu in cazul unei spalatorii auto.
 • Pentru obtinerea autorizatiei de mediu, in functie de localizare si de vecinatati, este posibil sa fie solicitate si o serie de alte documente/avize/autorizatii complementare de la AN Apele Romane, DSP, DSV, ISU, etc
 • Emiterea autorizatiei de mediu necesita intocmirea si depunerea unei serii de documente  la Agentia pentru protectia mediului din raza localitatii sau judetului unde urmeaza a fi desfasurata activitatea (printre altele: acte societate, cerere, fisa prezentare, plan amplasament/situatie,  copii contracte, etc plus cele cerute specific/punctual de agentie) 

Suntem alaturi de tine

Iata cum te
putem ajuta

 • Analizam activitatile concrete ce urmeaza a fi desfasurate, locatia si vecinatatile punctului de lucru pentru a identifica toate  implicatiile de mediu 
 • De asemenea, identificam daca sunt necesare si documente/avize/autorizatii de la alte autoritati locale (ex: aviz DSP, acord ape uzate, etc)
 • Intocmim toata documentatia si facem demersurile necesare pentru emiterea autorizatiei de mediu

Evita "lupta cu birocratia" si obtine in timp util autorizatia de mediu a spalatoriei auto. Apeleaza la specialisti!

Solicita ACUM oferta si ai 15% DISCOUNT

ATENTIE la cum se completeaza fisa de prezentare pentru ca ... dupa eliberarea autorizatiei vor trebui implementate masurile impuse si .... NU VREI sa platesti buletine de analiza inutile!!

Etape pentru eliberarea autorizatiei de mediu la o Spalatorie Auto

EnviroCons - Checklist ptr Autorizatie de Mediu

Autorizatia de Mediu - de stiut

 • Autorizatia de mediu se emite cu conditii speciale impuse titularului de activitate, iar nerespectarea acestora poate duce la suspendarea autorizatiei, iar pe perioada suspendarii este interzisa desfasurarea activitatii.
 • Termenul de eliberare a autorizaţiei de mediu este de maximum 90 de zile lucrătoare de la data depunerii documentaţiei COMPLETE.

Autorizatia de Mediu - etape

 • Dupa depunerea dosarului, inspectorul APM alocat analizeaza documentatia transmisa.
 • Stabilim, de comun acord cu inspectorul, vizita pe amplasament in vederea verificarii  conditiilor de desfasurare a activitatii, dotarile si celelalte informatii declarate in fisa de prezentare depusa.
 • Ulterior, inspectorul intocmeste un proces verbal de conformitate sau neconformitate. Se pot solicita documente in completare, daca este necesar.
 • Dupa ce dosarul se considera complet si verificat inspectorul APM demareaza procedura de emitere a Autorizatiei de mediu.
 • A.P.M. publica decizia de emitere a autorizatiei si, daca nu sunt contestatii, autorizatia se emite in maxim 30 zile lucratoare de la data publicarii deciziei.

Suntem alaturi de tine in continuare!

Iata cu ce
continuam

 • Asistam si te consiliem la vizita efectuata de inspectorul APM pe amplasament
 • Te ajutam/indrumam sa rezolvi neconformitatile, daca este cazul
 • Publicam anuntul pentru emiterea autorizatiei
 • Mentinem legatura permanenta cu autoritatile pana la emiterea autorizatiei de mediu

ATENTIE: dupa obtinerea autorizatiei de mediu, o spalatorie auto va primi cateva obligatii de monitorizare a unor parametri de mediu. Nerespectarea acestor obligatii poate atrage amenzi sau chiar ... SUSPENDAREA ACTIVITATII. Iata cateva dintre ele:

Instruirea personalului, plan de masuri pentru conformare, proceduri de lucru, monitorizari periodice la factorii de mediu, raportari specifice catre autoritati (efectuate periodic si la timp), etc

Iata care sunt etapele de implementare pe care le aplicam la clientii nostri pentru care am obtinut autorizarea unei spalatorii auto:

01

Analiza masurilor

Analizam forma finala a autorizatiei si idenficam clar masurile impuse precum si calendarul aferent actiunilor.

02

Implementarea

Stabilim procedurile de lucru si optimizarile necesare in procesele interne specifice. Intocmim programul de instruire.

03

Monitorizarea

Instruirea initiala a angajatilor nu este suficienta. Periodic vom face mini-audituri pentru verificarea conformitatii si vom propune masuri.

Puteti sa contati pe noi si pe viitor, an dupa an:

 • Propunem si facem revizuiri de autorizatie atunci cand apar modificari in activitatile cu impact de mediu desfasurate in spalatoria auto (ex: schimbare utilaje).
 • Facem toate demersurile, in timp util, pentru obtinerea vizei anuale, fara a periclita desfasurarea activitati si fara  riscul de suspendare a activitatii datorita expirarii autorizatiei de mediu a spalatoriei auto!

Oferta limitata - 15% discount - Cere o oferta personalizata acum

Vrei o spalatorie auto autorizata in timp util?

Cauti o solutie completa pentru Protectia Mediului?

Descopera ce facem noi mai bine

Putem sa oferim solutiile optime de mediu oricarei afaceri pentru ca ne implicam in cunoasterea proceselor interne si avem experienta ampla in multiple domenii (generare, colectare, raportare, fond de mediu, etc)

Intra in contact rapid cu noi folosind metoda ta preferata de comunicare:

Telefon – 0790 559 995