Raportare APM – Tot ce trebuie sa stim

In contextul global generat de problemele de mediu exista numeroase domenii in care desfasurarea unor activitati economice produce efecte negative asupra mediului si sanatatii populatiei fapt ce impune necesitatea de raportare APM catre autoritatile responsabile de protectia mediului. De aceea, Agentia Nationala de Protectie a Mediului are un rol esential in crearea si implementarea unei […]

Cu ce se ocupa un responsabil/ consultant de mediu?

consultant de mediu vs responsabil de mediu

Luand in calcul nevoia unui mediu curat si sustenabil, tot mai multe companii sunt preocupate de reducerea cantitatilor de deseuri care provoaca poluare si care pot afecta sanatatea oamenilor. In plus, legislatia in vigoare vizeaza realizarea obiectului de activitate cu un impact cat mai redus asupra mediului inconjurator, fapt ce atrage necesitatea prezentei unui specialist […]

Ordinul 1595 din 2020 privind aplicatia SIATD

platforma SIATD

Ordin si instructiuni de utilizare a aplicatiei informatice „Sistemul informatic de asigurare a trasabilității deșeurilor” (SIATD), in vederea monitorizarii si verificarii corectitudinii tranzactiilor cu deseuri de ambalaje in sistemul raspunderii extinse a producatorului.

Cine trebuie sa depuna declaratii la fondul de mediu

Cine trebuie sa depuna declaratii la fondul de mediu

Importatorii si producatorii trebuie sa depuna declaratii la fondul de mediu daca desfasoara activitati de import, achizitioneaza intracomunitar sau desfasoara activitati de productie.
Declaratiile la fondul de mediu se depun pentru ambalaje, EEE-uri, baterii si acumulatori, pentru anvelope, uleiuri, emisii si ecotaxa.

Legea 211 din 2011 – varianta actualizata

Legea 211 din 2011 actualizata

Masurile necesare pentru protectia mediului si a sanatatii populatiei, prin prevenirea sau reducerea efectelor adverse determinate de generarea si gestionarea deseurilor stabilite prin Legea 211 din 2011 – cititi varianta consolidata.