Caută
Close this search box.
Envirocons Trading | Consultanta Protectia Mediului

Obținerea unei autorizații de mediu îți dă bătăi de cap? Lasă totul în grija noastră

Durabilitate - Marketing

Sursa foto

Presiunea pentru protejarea mediului devine tot mai stringentă în zilele noastre, iar obținerea unei autorizații de mediu poate deveni o provocare considerabilă pentru companiile din diverse domenii de activitate. 

De la norme în continuă schimbare, până la cerințe complexe de conformitate, procesul poate fi adesea descurajant și consumator de resurse. În acest context, intrăm noi în scenă. 

Compania EnviroCons a fost fondată în 2011 și de atunci  ne asumăm misiunea de a facilita accesul la servicii complete de consultanță pentru protecția mediului. De la început, EnviroCons a fost ancorată în ideea de a oferi suport și soluții personalizate pentru toți generatorii de deșeuri, indiferent de domeniul lor de activitate sau de volumul de deșeuri generate. 

Echipa EnviroCons este dedicată în totalitate misiunii de a asigura că firmele pot naviga cu succes prin complexitatea reglementărilor de mediu și pot obține autorizațiile necesare fără a fi copleșite de bătăile de cap ce pot apărea în acest proces.

Cum simplifică EnviroCons procesul de obținere a unei Autorizații de Mediu

EnviroCons simplifică procesul de obținere a Autorizației de Mediu prin intermediul unei abordări comprehensive și personalizate, concentrată pe nevoile și cerințele specifice ale fiecărui client. Iată câteva moduri în care facem acest lucru:

 • Expertiză specializată: Echipa EnviroCons este formată din profesioniști cu experiență în domeniul protecției mediului, care cunosc în profunzime legislația și reglementările în vigoare, pentru a respecta întocmai cerințele din Ordonanța de urgență nr. 195/2005 și Ordinele 1798 /2007, 1171/2018 și 1150/2020. Această expertiză specializată ne permite să identificăm rapid și eficient cerințele specifice ale autorizației de mediu pentru fiecare tip de afacere.
 • Evaluări inițiale detaliate: Înainte de a iniția procesul de obținere a autorizației de mediu, EnviroCons efectuează evaluări inițiale detaliate ale activităților și operațiunilor clientului pentru a identifica potențialele riscuri și neconformități. Acest lucru ne permite elaborarea unei strategii personalizate pentru fiecare client.
 • Gestionarea completă a procesului: EnviroCons preia responsabilitatea integrală pentru întregul proces de obținere a autorizației de mediu, de la completarea și depunerea cererilor până la comunicarea cu autoritățile de reglementare și gestionarea corespondenței ulterioare. Această abordare elimină stresul și bătăile de cap asociate cu gestionarea procesului în mod independent.
 • Monitorizare și actualizare constantă: Pe măsură ce reglementările și cerințele legislative se schimbă, EnviroCons se angajează să monitorizeze și să actualizeze în mod constant strategiile și planurile de conformitate ale clienților. Astfel, aceștia pot fi siguri că sunt mereu în conformitate cu cele mai recente cerințe de mediu.

Prin aceste metode și abordări, EnviroCons oferă clienților o cale simplificată și eficientă către obținerea autorizațiilor de mediu, lăsându-i pe aceștia să se concentreze pe activitățile lor principale, cu încrederea că aspectele legate de conformitatea mediului sunt în mâini sigure și profesioniste.

De ce să alegi EnviroCons pentru obținerea Autorizației de Mediu

Dacă vă întrebați de ce ar trebui să alegeți EnviroCons pentru obținerea autorizației de mediu, iată câteva motive pe care le considerăm esențiale:

 • Experiență și Competență: Echipa noastră este formată din experți cu o vastă experiență în domeniul protecției mediului. Aceștia cunosc în detaliu legislația și reglementările aplicabile și au gestionat numeroase proiecte de obținere a autorizațiilor de mediu, ceea ce ne permite să abordăm fiecare caz cu încredere și competență.
 • Abordare Personalizată: Nu există două situații identice în ceea ce privește obținerea autorizațiilor de mediu. De aceea, abordăm fiecare proiect cu atenție și adaptăm strategia noastră la nevoile și cerințele specifice ale fiecărui client. Vă ascultăm cu atenție și dezvoltăm soluții personalizate pentru a vă ajuta să obțineți autorizația de mediu în cel mai eficient și conform mod posibil.
 • Gestionare Completă a Procesului: Ne angajăm să vă oferim o experiență fără griji în procesul de obținere a autorizației de mediu. De la analiza inițială și evaluarea cerințelor până la completarea și depunerea documentației necesare, ne ocupăm de fiecare aspect al procesului, astfel încât să vă puteți concentra pe activitățile principale ale afacerii dvs.
 • Conformitate și Conexiuni Solide: Colaborând cu Envirocons, aveți garanția că veți obține autorizația de mediu conformă cu toate cerințele legislative și reglementările aplicabile. Beneficiind de cunoștințele noastre actualizate și de relațiile noastre solide cu autoritățile de reglementare, vă oferim un avantaj competitiv în procesul de obținere a autorizației.
 • Eficiență și Economii de Timp și Bani: Oferim soluții eficiente și bine gestionate, care vă economisesc timp și resurse financiare. Prin gestionarea completă a procesului de obținere a autorizației de mediu, reducem riscul de întârzieri și costuri suplimentare, asigurându-ne că obțineți autorizația în cel mai scurt timp posibil și cu cele mai mici eforturi din partea dvs.

Alegând EnviroCons pentru obținerea autorizației de mediu, veți beneficia nu doar de expertiza și competența noastră, ci și de o experiență fără griji, soluții personalizate și economii semnificative de timp și bani. 

Ce alte servicii de consultanță în Protecția Mediului oferim la Envirocons

Sursa foto

La Envirocons, oferim o gamă variată de servicii de consultanță în Protecția Mediului, adaptate pentru a îmbunătăți performanța de mediu și pentru a asigura conformitatea cu legislația aplicabilă:

Obținere/Revizuire Autorizație de Mediu:

 • Analiză și Evaluare Inițială: EnviroCons efectuează o evaluare detaliată a activităților și operațiunilor clientului pentru a identifica cerințele specifice și a dezvolta o strategie personalizată.
 • Întocmire Documentație: Oferim asistență în întocmirea completă și corectă a documentației necesare pentru obținerea sau revizuirea autorizației de mediu.
 • Implementare Măsuri: După obținerea autorizației, oferim sprijin pentru implementarea măsurilor necesare pentru conformitatea continuă.

Viza Anuală a Autorizației de Mediu:

 • Monitorizare Conformitate: EnviroCons se asigură că activitățile se desfășoară în conformitate cu condițiile stabilite în autorizația de mediu.
 • Gestionare Proceduri: Ne ocupăm de toate aspectele procedurale și administrative pentru obținerea vizei anuale, asigurând respectarea termenelor și cerințelor legale.

Încadrare Deșeuri pe Cod conform Legislației:

 • Consultanță Specializată: Oferim îndrumare specializată pentru identificarea și atribuirea codurilor corecte conform legislației aplicabile.
 • Actualizare Legislativă: Ne asigurăm că toți clienții noștri sunt mereu actualizați cu ultimele modificări legislative și că își ajustează practicile conform legii.

Monitorizare Factori de Mediu și Efectuare Buletine de Analiză:

 • Analize de Mediu: EnviroCons coordonează efectuarea analizelor periodice pentru factorii de mediu relevanți, asigurând conformitatea cu standardele și normele legale.
 • Interpretare Date: Oferim interpretare specializată a rezultatelor analizelor și consultanță pentru implementarea măsurilor corective, dacă este necesar.

Întocmire Fișe de Caracterizare Deșeuri:

 • Identificare Proprietăți Deșeuri: EnviroCons ajută la stabilirea corectă a proprietăților deșeurilor pentru gestionarea adecvată și conformă cu normele de mediu.
 • Reducerea Riscului: Prin caracterizarea corectă a deșeurilor, se minimizează riscul de contaminare a mediului și se evită costurile suplimentare asociate.

Evidență Lunară a Gestiunii Deșeurilor:

 • Suport Lunar: Oferim asistență lunară pentru întocmirea și menținerea evidenței gestionării deșeurilor conform cerințelor legale.
 • Audituri Periodice: Realizăm audituri periodice pentru a verifica conformitatea evidenței cu cerințele legale și pentru a identifica eventualele lacune sau îmbunătățiri.

Raportări Periodice APM & SIM:

 • Analiză și Interpretare Date: EnviroCons analizează datele relevante și întocmește rapoarte periodice conforme cu cerințele autorităților de mediu.
 • Depunere Documentație: Ne ocupăm de depunerea la termen a tuturor raportărilor, asigurând respectarea cerințelor legislative și evitarea penalizărilor.

Verificarea Conformității și Propunere Măsuri:

 • Audituri de Conformitate: Realizăm audituri periodice pentru a verifica respectarea obligațiilor de mediu și a propune măsuri corective, dacă este necesar.
 • Planuri de Acțiune: Oferim consultanță pentru elaborarea și implementarea planurilor de acțiune pentru remedierea neconformităților identificate.

Declarații la Fondul pentru Mediu:

 • Calcul Costuri și Beneficii: EnviroCons analizează costurile și beneficiile soluțiilor propuse pentru a asigura optimizarea financiară a declarațiilor la Fondul pentru Mediu.
 • Depunere Documentație: Ne ocupăm de întocmirea și depunerea la termen a tuturor declarațiilor și raportărilor necesare.

Raportări ANPM:

 • Calcul Cantități: Oferim asistență în calcularea cantităților de baterii și EEE-uri puse pe piață conform cerințelor ANPM.
 • Depunere Documentație: Ne ocupăm de întocmirea și depunerea la timp a tuturor raportărilor necesare conform reglementărilor ANPM.

Facilitarea Colaborării cu Furnizorii:

 • Analiză Cost/Beneficiu: EnviroCons identifică soluții optime pentru valorificarea sau eliminarea deșeurilor și facilitează colaborarea cu furnizorii pentru obținerea celor mai avantajoase soluții din punct de vedere cost/beneficiu.
 • Evaluare Parteneri: Oferim consultanță în identificarea și evaluarea partenerilor potriviți pentru gestionarea deșeurilor, asigurând conformitatea și eficiența operațională.

Prin aceste servicii specializate și personalizate, EnviroCons se angajează să ofere clienților săi soluții complete și eficiente pentru protejarea mediului și îndeplinirea cerințelor legislative într-un mod profesionist și responsabil.

Contactați-ne astăzi pentru a începe procesul de obținere a autorizației de mediu și pentru a vă asigura că afacerea dvs. este în conformitate cu normele de mediu.

 • evidente si raportari
 • (re)autorizari si vize anuale
 • declaratii AFM si OIREP

Mai multe articole

Ai nevoie de ajutor? Scrie-ne:

Gasesti utila informatia? Impartaseste-o cu prietenii pe canalele tale favorite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email
Telegram
WhatsApp
Pinterest

Cu Ce Te Putem Ajuta?

Care este problema de mediu cu care te confrunti? Scrie-ne aici un mesaj scurt:

Apartament

fii mereu informat!

Aboneaza-te pentru a primi continut exclusiv si notificari cand apar modificari in legislatia de mediu.