Ordinul 95 din 2005 – varianta actualizata

Ordinul 95 din 2005 stabileste criteriile de acceptare si procedurile preliminare de acceptare a deseurilor la depozitare si lista nationala de deseuri acceptate in fiecare clasa de depozit de deseuri.
Ordinul 95 din 2005 - EnviroCons

Ordinul 95 din 2005 privind stabilirea criteriilor de acceptare si procedurilor preliminare de acceptare a deseurilor la depozitare si lista nationala de deseuri acceptate in fiecare clasa de depozit de deseuri

In temeiul prevederilor art. 1 alin. (1), ale art. 21 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 78/2000 privind regimul deseurilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 426/2001, ale art. 6 din Hotararea Guvernului nr. 162/2002 privind depozitarea deseurilor, In baza Hotararii Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul mediului si gospodaririi apelor emite urmatorul ordin:

Art. 1. – (1) Se aproba criteriile de acceptare si procedurile preliminare de acceptare a deseurilor la depozitare si lista nationala de deseuri acceptate In fiecare clasa de depozit de deseuri, cuprinse In anexa*) care face parte integranta din prezentul ordin.

(2) Prevederile cuprinse In anexa sunt revizuite periodic, In functie de modificarea cerintelor legislative nationale si europene si a conditiilor tehnico-economice.

*) Anexa se publica ulterior In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 194 bis In afara abonamentului, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial”, Bucuresti, sos. Panduri nr. 1.

Art. 2. – Lista nationala de deseuri acceptate In fiecare clasa de depozit de deseuri respecta clasificarea si codificarea din Hotararea Guvernului nr. 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase.

Art. 3. – Directia gestiune deseuri si substante chimice periculoase din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si agentiile judetene pentru protectia mediului duc la Indeplinire prezentul ordin.

Art. 4. – Pe data intrarii In vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului apelor si protectiei mediului nr. 867/2002 privind definirea criteriilor care trebuie Indeplinite de deseuri pentru a se regasi pe lista specifica unui depozit si pe lista nationala de deseuri acceptate In fiecare clasa de depozit de deseuri, publicat In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 848 din 25 noiembrie 2002.

Art. 5. – Prezentul ordin se publica In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra In vigoare la 60 de zile de la publicare.

Art. 6. – Prezentul ordin transpune Decizia Consiliului 2003/33/CE stabilind criteriile si procedurile pentru acceptarea deseurilor la depozite ca urmare a art. 16 si anexei II la Directiva 1999/31/CE, publicata In Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L11 din 16 ianuarie 2003.

Echipa noastra de specialisti iti sta la dispozitie:

Alte Postari

Raportare APM – Tot ce trebuie sa stim

In contextul global generat de problemele de mediu exista numeroase domenii in care desfasurarea unor activitati economice produce efecte negative asupra mediului si sanatatii populatiei

8 tipuri de declaratii afm - EnviroCons

Descopera cele 8 tipuri de declaratii afm

Exista 8 tipuri de declaratii AFM pe care importatorii si producatorii care desfasoara activitati de import, achizitioneaza intracomunitar sau desfasoara activitati de productie sunt obligati sa le intocmeasca si sa le depuna, lunar sau trimestrial.

Trimite un mesaj:

Gasesti utila informatia? Impartaseste-o cu prietenii pe canalele tale favorite:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest

Cu Ce Te Putem Ajuta?

Care este problema de mediu cu care te confrunti? Scrie-ne aici un mesaj scurt:

fii mereu informat!

Aboneaza-te pentru a primi continut exclusiv si notificari cand apar modificari in legislatia de mediu.